Välkommen till Furusund

Porten till hav och skärgård! En levande ö, fylld av historia.

 
 

 

Ny information från Bredbandsbolaget

 

För tidigare information gå till menyn. Välj: Föreningar/Bredband Furusund 

 

Hej Furusund!

Vi har fått vårt grävtillstånd från Trafikverket och fibern är levererad till området, vilket innebär att vi nu kan fortsätta arbetet med villafiberinstallationer i Furusund.

På måndag återupptar Copiad grävarbetet i områdesnätet söder om väg 278 som är kvar. Beroende på väderlek och eventuell tjäle kan det bli svårt att gräva men vi hoppas att det går som planerat.

För dig som bor söder om väg 278

Om du inte redan bokat en tid med någon av våra installatörer från Copiad kommer du att bli kontaktad av dem inom kort för att boka en tid att gå igenom hur arbetet går till.

Vid mötet kommer ni överens om lämpligaste väg att gräva på tomten med utgångspunkt var fibern lämnas av utanför tomtgränsen samt var vi ska sätta mediaomvandlaren inne i huset. Mediaomvandlaren (kallas även mediakonverter eller fiberkonverter) är den dosa som gör om ljussignalen i fibern till elektriska signaler för router, tv och andra uppkopplade enheter.

Det är viktigt att prioritera detta möte då vi är måna om att få igång installationen i bostadsområdet så snabbt och smidigt som möjligt. Vi börjar inte installera på tomt eller i fastighet innan tekniker varit på besök.

Grävarbetet på de kvarvarande tomterna är planerat att pågå under vecka 2-6 under förutsättning att väderleken tillåter det.

För dig som ännu inte fått installation
Installationen kommer att ske på den plats i huset som du och installatören kommer överens om. Det är även under installationstillfället som de drar kabeln genom ytterväggen. Installatören har med sig den mediaomvandlare som kommer att sättas upp på den bestämda platsen. Mediaomvandlaren (kallas även mediakonverter eller fiberkonverter) är den dosa som gör om ljussignalen i fibern till elektriska signaler för router, tv och andra uppkopplade enheter.

Tänk gärna på att hålla platsen fri från möbler samt nära ett eluttag så att den kan monteras enkelt.

Installationen tar cirka en timme och mediaomvandlaren aktiveras därefter. Din utrustning från Bredbandsbolaget kommer att skickas till dig inom kort via postombud. Har du beställt bredband kommer vi att skicka en trådlös router och har du en befintlig router går det självklart bra att använda den så länge. Om du även beställt tv kommer vi att skicka två tv-boxar.

Dra inte ut strömsladden till din mediaomvandlaren även om du inte tänker använda fibern direkt. När nätet är aktiverat ska lampan lysa grönt hela tiden för att mjukvaruuppdateringar ska kunna aktiveras. Under tiden vi är i bostadsområdet och installerar i hus kan det vara vissa avbrott i nätet vilket gör att lampan inte lyser under kortare perioder.

Du bör notera att även fast vi installerat mediaomvandlare hos dig kan det dröja en tid innan du kan använda din fiber då områdesnätet måste vara färdigställt först. Eftersom tidplanen är väderberoende kan vi i nuläget inte säga när vi räknar med att bli helt klara.

För dig som bor norr om väg 278

Om du redan fått din mediaomvandlare installerad och tomtgrävningen är färdigställd kommer du att få din fiber i slutet av januari om allt går som planerat.

För dig som ännu inte fått tomtgrävt
Om du inte redan bokat en tid med någon av våra installatörer från Copiad kommer du att bli kontaktad av dem inom kort för att boka en tid att gå igenom hur arbetet går till. Läs ovan information som gäller för detta. Prioritera gärna mötet.

Grävarbetet på tomter är planerat att pågå under v.2-6 under förutsättning att väderleken tillåter det.

Behöver du teknisk hjälp i ditt nya digitala hem?

Med vår tjänst Digihjälpen kommer en personlig tekniker hem till dig och hjälper till så att du får ut det bästa av din nya fiber. Det kan till exempel vara hjälp med montering och installation av din nya tv, inställning av kanaler eller att säkerställa ett effektivt WiFi med stor räckvidd i alla rum. Alla tjänster utförs av professionella tekniker, till fasta priser och subventionerade genom RUT. Läs gärna mer om Digihjälpen på http://www.bredbandsbolaget.se/kundservice/bbg.html eller ring 077-446 60 60.

Har du frågor om själva installationsarbetet bör du kontakta Copiad. De nås bäst på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefonnummer 010 – 1754700.

Har du några frågor om din fiber eller dina tjänster från Bredbandsbolaget är du välkommen att kontakta kundservice på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 08-525 029 77.

Vänliga hälsningar,

Bredbandsbolaget

 

Kundservice Villafiber

Telefon: 08 - 525 02 977
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: www.bredbandsbolaget.se

Bredbandsbolaget Villafiber

https://villafiber.bredbandsbolaget.se/iwyp1248